Üç Boyutlu Yazıcılar Hakkında Bilgi

Üç Boyutlu Yazıcılar Hakkında Bilgi  3D yazıcı 3D baskı model

Üç Boyutlu Yazıcılar Nasıl Çalışır?

Üç boyutlu yazıcılar tel halindeki plastik ham maddeyi eritir ve üst üste koyar. Bunu çok hızlı şekilde yapar. Adım adım 3D model oluşmaya başlar. 3D yazıcı içinde çeşitli dişli çarklar ve servo motorlar vardır. Yazıcı kafası, önceden bilgisayarda hazırlanmış model datasından aldığı bilgiler doğrultusunda belirli ilerleme hareketleri yaparak modeli oluşturur.

Üç Boyutlu Yazıcılar İle Neler Yapılabilir?

Üç boyutlu yazıcı ile eğitici öğretici eğitim materyalleri, yeni üretilecek bir ürünün prototipi, inşa edilecek bir binanın maketi, hediyelik eşya, takı tasarımı, biblo v.b. akla gelebilecek herşey üretilebilir.Yine montaj modeller ile çalışan sistemler elde etmek mümkündür.  Üç boyutlu yazıcılar ile hayal gücünün sınırları dahilinde herşey üretmek mümkün görünüyor.

Elbette 3D yazıcıların da üretebileceklerinin sınırları bulunmaktadır. Kullanılan hammadde bazı parçalarda istenilen malzeme dayanımını sağlamayabilir. Endüstriyel olmayan ev tipi 3D yazıcıların büyük kısmı ABS ve PLA malzemeden elde edilmiş filament denen hammadde kullanır, dolayısı ile malzeme seçenekleri çok geniş değildir. Bir diğer sınır ise 3d yazıcıların baskı hassasiyetidir. Endüstriyel 3D yazıcılar hariç, ev tipi yazıcılar gözle görülür derecede yüzey kalitesi oluşturacak şekilde baskı hassasiyetine sahiptir. Bu durum üretilecek birçok cisim için sorun teşkil etmemektedir. Saydığımız kısıtlar endüstriyel üç boyutlu yazıcılar söz konusu olduğunda ortadan kalkmaktadır.

3D Yazıcılarda Model Üretmek İçin Ne Gerekir?

3D yazıcılarda model üretmek için, üreteceğimiz modelin datası elimizde olmalıdır. Bu model hazır olabileceği gibi kendimiz de bilgisayarda model üretebiliriz. Bunun için üç boyutlu tasarım ilkelerini ve üç boyutlu modelleme programı bilmek gerekir. 

Diğer seçenek ise aklınızdaki ya da taslak halindeki modeli işi bilen birine yaptırmaktır. Hem modelleme hem de 3D yazıcı baskısı konusunda uzmanlardan yardım alabilirsiniz. Aşağıda bağlantısını vereceğim uzman şu hizmetleri vermektedir;
  • 3D model tasarımı,
  • Üç boyutlu yazıcı ile model baskısı alma,
  • İstenildiğinde modeli boyama,
  • Kargolama
  • Üç Boyutlu Yazıcı fiyat bilgisi alma, satın alma ve danışmanlık hizmeti.

Bu yazı üç boyutlu yazıcılar hakkında bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.Kopyalanamaz. Bu sayfaya çalışır bağlantı vermek suretiyle paylaşılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder